Διήμερο θεματικών εργαστηρίων με θέμα το τίμιο προϊόν και την αξία προβολής του, πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2024 στην Κέρκυρα από την ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «LOCAL TOUR» ΜΕΤΡΟ 19 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014 – 2020: Υπομέτρο 19.3 CLLD/LEADER, Κωδικός ΟΠΣΑΑ: 0030380479.
Στόχος των εργαστηρίων ήταν αφενός η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού καθώς και των φοιτητών του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει ο γαστρονομικός τουρισμός, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στην οικονομία της περιοχής και αφετέρου η εκπαίδευση στην έννοια του «τίμιου προϊόντος» και στην αξία που αυτό έχει για τον κάθε επισκέπτη, ούτως ώστε ο κάθε συμμετέχων να γίνει πρεσβευτής του γαστρονομικού τουρισμού για την περιοχή του.
Επίσης, απώτερος σκοπός των εργαστηρίων είναι η αξιοποίηση των ποιοτικών προϊόντων προς την κατεύθυνση ανάδειξης των ιδιαίτερων τόπων της Κέρκυρας σε γαστρονομικό προορισμό.